Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία με Μαρτυρικές Κοινότητες, Ενώσεις Θυμάτων και Πολιτιστικούς Συλλόγους, σας προσκαλούν στην εκδήλωση Μνήμης και Διεκδίκησης: “Η Μάχη της Κρήτης φωτεινό ορόσημο της Αντίστασης στον φασισμό” το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, 11.00 π.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

 

Μουσικό καλωσόρισμα με παραδοσιακά κρητικά κι αντάρτικα τραγούδια από τον Γιώργο Γλυκοκόκαλο και το συγκρότημά του (τους ευχαριστούμε θερμά για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους).

 

Χαιρετισμοί επισήμων

 

Παρουσίαση του φωτογραφικού αρχείου του Κώστα Κουτουλάκη από τον Γιώργο Τζωράκη, αρχαιολόγο – υπ. Δρ. Ιστορίας, ειδικό συνεργάτη Δ. Μαλεβιζίου.

 

Ομιλίες

 

· Γιώργος Σαρρής, Οικονομολόγος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

· Αριστομένης Συγγελάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων και της Δ.Ε. του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βιάννου.

· Γιώργος Καρτσωνάκης, Δικηγόρος, εκπρόσωπος μαρτυρικής κοινότητας Σοκαρά.

 

Παρεμβάσεις εκπροσώπων μαρτυρικών κοινοτήτων, Ενώσεων Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, ανοιχτή συζήτηση.

 

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών και συγγραφέας Παναγιώτης Γεωργουδής. Οι διοργανωτές ευχαριστούν την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Α. Πλεύρη και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για την φιλοξενία της εκδήλωσης.